torsdag den 30. august 2012

Store sundheds check

Chivas har været igennem det helt store sundhedscheck. -

Han har det sidste årstid haltet lidt on and off.. Han har også haft lidt besynderlig adfærd, som at gå fra sin mad, trække sig mere og mere socialt ved eksembelvis at gå i hundegården og ikke ville komme ud, sove i bryggerset frem for soveværelset.
Værst var det at han haltede i tide og utide. Indimellem på forbenene og een gang havde han så store besværligheder med at rejse sig og det virkede som om at bagparten var lammet.

Jeg blev mere og mere bekymret, så NU skulle han altså gennemundersøges.
Han fik taget blodprøve med masser af blod, og sendt på laboratoriet. Det blev testet for ALT og man fandt ingen ting. Så måtte han i narkose og røngten fotograferes. Dyrelægen har aldrig før fortograferet en hund så meget før. Der er simpelthen billeder fra halerod til potespids.

Chivas har de fineste knogler og alt ser så fantastisk ud også hans alder taget i betragtning. Men en lille forkalkning i venstre skulder fandt de dog. Den er helt sikkert årsagen til hans halten i hvert fald på venstre.

Vi skal holde ham i god form, så der er god muskulatur til at støtte op om skulderen. Hvis det var helt slemt en dag skulle vi selvfølgelig passe på ham, men ellers bruge ham som normalt.

En lettelse, at vide at han er sund og rask.
Men med hensyn til den mærkelige adfærd vedr at gå fra sin mad, har vi forsøgt noget andet foder - Det går han ikke fra, så sansynligheden for en god gammeldags kræsenhed, eller at han var kørt sur i det gamle foder er ret høj.

At han frivilligt søgte hundegården og ikke ville komme ud, er måske et tegn på at han savner roen og freden i hundegården. Det lærete han jo som hvalp at det var stedet med ro og fred og der han havde sit "helle". Men siden jeg begyndte at læse, ja faktisk siden vi fik Bailey har han ikke rigtig været der. Kun ganske lidt.
Vores strategi er nu, at han bliver alene lukket der om et par timer om dagen og det begynder at give pote. Det virker som om han nu bliver i stuen sammen med os længere end tidligere før han går i bryggerest og flere gange på det sidste han han sovet i soveværelset.
Jo JO en sær "gammel" hund, det er han :O)

1 kommentar:

  1. Godt at høre at Chivas er sund og rask udover skulderen.
    Vi kan dog godt genkende situationen: når vi har ferie så gemmer hundene sig også nogle gange i værelset for at få en tiltrængt lur. Man har jo brug for sin skønhedssøvn :-)

    SvarSlet