søndag den 16. september 2012

Godt på vej i vinder

Host Host og Host, men det hedder holdet vi er startet på i Uldum hos Marianne altså og det er SUPER træning. Første gang var søndagen efter UWT på Fyn og da Bailey haltede måtte jeg enten blive hjemme, tage afsted uden hund eller gå med Chivas. Det blev det sidste og Chivas den gamle stædige HANhund kom på noget af en opgave.

Vi lavede tramp, masser af tramp, med træning af ro, fri ved fod, markeinger og dirregeringer. Der var forberedt blinde dirregeringe bagud, fremad og til siderne og ind imellem faldt der masser af markeringer.

Dirregering er jo ikke lige Chivas´s stærke side. Ro går super og markering er stabilt. Men at det er længe siden, at Chivas er trænet med sådan for alvor. Det mærkes tydeligt, han gør sku lidt som det passer ham og "hanhunde" adfærd med tævesnuseri og letten ben er noget han mener der hører med !! NOT..

I rækken af sorte labber ses den frækkeste tydeligt ikk?
 Men super træning og masser af søde kursister, så dejligt at komme afsted trods mangel på en lidt mere samarbejdsvillig hund :O)


I dag fik Chivas sørme lov at komme med igen, denne gang fordi Marianne havde været så sød at give min niece lov til at fører ham til træningen i dag, så hun kunne se og prøve hvad det gik ud på. Camilla er vild med hunde og drømmer om en fremtid med hunde som arbejdsredskab. Så hun var ovenud begejstret for dagens træning og jeg er sikker på, at endnu en hundnørd i familien er født - Utroligt hvilken påvirkning Chivas kan have på folk trods hans nykker :O)
Dagens træning var et inferno af arbejdende hunde - vi var placeret 2 og 2 ved 4 stokke som stod i en firkant. Der blev sendt til markeringer på vand, på land og dirregeringer på kryds og på tværs som var blindt lagt ud i 2 forskellige ender og med flere hunde i gang på samme tid. Alt imens skulle de hunde som ikke var igang holde ro og fokus. En rigtig god øvelse som Bailey klarede fint. Chivas og Mille nøjes med at få markeringerne og dem løste de rigtig fint. Igen viste Bailey lidt usikkerhed over for fremmed vand og gik forsigtigt i, og en enkelt gang skulle han endda overbevises om, at han faktisk skulle i.. Det er altså lidt mærkeligt at se ham sådan, når jeg ved, hvor sindsyg hovedkuls han normalt hopper i.. jeg skal vel træne i nye søer så ofte jeg kan, men hvor pokker støver jeg dem op henne??

Da vi havde rokeret rundt til alle stokke kom dagen udfordring :O))) jo jo, som om det ikke havde været udfordrene nok.. Vi skulle dirregerer over vand.. LANGT over vand og på land - her ville der ligge en lille dummy lige når hundene ramte kanten. Kurt ville stå derover og hjælpe hunden alt det han kunne. Han havde skud, han havde ande kald og hvis ikke vi kunne få hunden helt over så ville han kaste en dummy i vandet så hundene fik succes alligevel.  

Chivas fik en markering lige i vandkanten i stedet og løste denne i fin stil. Bailey det møj dyr tog fusen på mig. Han svømmede ud til de første åkander og begyndte at samle dem og deres rødder op. Han tågede rundt og selv om Kurt skød, kastede og rappede fra den anden side og selv om det så meget overbevisende ud som om Bailey så de dummyer der røg i vandet over fra Kurt, så blev han ved med at hænge i de skide åkander.
Til sidst fik jeg ham ind igen, vi sprang en tur over og lod ham se en anden hund løse opgaven. Næste forsøg gik på fuldstændig håbløse måde som første gang. Da alle hunde havde været igennem prøvede vi at kaste en dummy fra samme side som vi stod, som en markering lige på den anden side af de åkander han ikke ville slippe før. Den løste han rigtig fint. Så fik han en markering fra Kurt´s side og det så ud som om det skulle lykkedes. Men pludselig gik han i selv sving igen og gik i "leg med åkander mode" Kurt fik dog gjort sig så interassant at han alligevel fik sig løsrevet og kom helt over på land. Han gik dog i vandet igen uden dummy og igen fik Kurt hjulpet ham og kastede en dummy foran ham så han kom hjem med andet en åkander .O) 
KØTER siger jeg bare, og er endnu engang taknemmelig for Oves beslutning om en tredje hund i familien. Den kære Bailey arbejder til træning fordi han skal, og ikke som med Chivas fordi han ELSKER det.  
Men når der er FOR sjove ting foran ham, så kommer legebarnet så meget op i ham og han glemmer alt om at han "skal" arbejde. Nej, beslutningen om, at Bailey skal være legehunden og ikke træningshunden i familien komme ham vist kun til gavn i fremtiden.
Men ind til videre må han altså arbejde fordi han SKAL, så mor her kan få noget erfaring imens vi venter på at Merlot kommer til verden.

1 kommentar:

  1. Superspændende indlæg, Jeanette!
    Tak for det! Og krydsede fingre for at den lille Merlot bliver så fin så fin, når har har overstået sin lagringsperiode :-)

    SvarSlet