søndag den 20. november 2011

Opsamling med Chivas på Bratrolleborg

Søndag tidlig morgen drog Lars, Malene og jeg igen afsted mod Brahetrolleborg med hundene pakket og klar til en lang jagtdag som apportører. Tågen var tæt og forventningen stor. Lige som sidst startede vi med herlig morgenmad i jagthytten. Senne gang var vi 2 apportører mere end sidst så vores hunde skulle ikke presses så hårdt som sidst de andre 2 var velkendte ansigter fra klubben. Johannes Råballe og Karsten fra Fyn og denne gang var der kun en vogn til rådighed, så vi hundefører skulle selv køre rundt.

1. såt var i Hellemosen, og søen var fyldt med svaner som lettede da driverne nærmede sig et utroligt flot syn. Desvære nåede jeg ikke at finde kameraet frem, men lidt billeder blev det da alligevel til

 I 1. såt skete der ikke så meget som sidst, og flere af dem faldt ned i et område bag os, som vi skulle over til i 4 såt og derfor måtte vi ikke sende hundene i den retning. Den første som faldt i rimelig afstand bag os, sendte jeg Chivas på, men den var umulig at finde også med hjælp fra Blackie. Så det blev kun til en enkelt i denne såt for vores vedkomne.


2. såt var ved de meget høje gran træer. Et spændende sted hvor grannerne er så tæt at det er umuligt at se hvor fuglene lander, men med ørene åbne hører man dem falde. Her står Malene og Lars og taler med en af skytterne. Chivas fik hentet 6 fasaner i denne såt og lidt af stessen som havde ophåbet sig fra 1. såt lettede.



Malene på vej til 3. såt på marken. Tågen er ved at lette.

Skyttern sættes af

Karsten kravlede bag hegnet og her kunne jeg nyde at se hans hund forfølge en "løber"som han meget flot fik fat i til sidst.



Chivas venter tålmodigt, men desvære faldt alle fuglene bag hegnet eller længere nede af marken, så det blev ikke til nogen fugle i denne såt.

Frokosten blev indtaget og vi fik lækkert smørrebrød med fiskefillet, æg og rejer og flæskesteg samt kage og kaffe. UHM
Efter frokost havde vi yderlige 3 såter og 1 såt efter frokost var mest spændende, hvor der skule hentes mange fugle for Chivas´vedkomne incl en fin sneppe. Derudover slap han for at hente en som landede præsis i min taske. Havde jeg ikke flyttet mig var jeg nok blevet slået omkuld. De resterende såter var en tynd omgang hvor vi var uheldige igen at stå hvor der ingen fugle kom.



efter 3. såt



På paraden skulle der have ligget 124 fugle, men da alle de fugle fra før middag allerede var på vej til Sjælland til dyrlægekontrol, samt klargøring blev det til en noget mindre parade.



En herlig dag var slut og vi kunne køre hjem knap så trætte som sidste gang og glæde os til næste gang d. 4 dec.  







Ingen kommentarer:

Send en kommentar