torsdag den 22. september 2011

Åbenklasse træning med krage

Onsdagens træning i Kolding bød på regn, mørke, men heldigvis også god træning.

Vi havde bedt om at træne frit søg, dels fordi der var flere unge hunde iblandt som ikke var vant til søg med anden hund og dels nogen med dårlige oplevelser med anden hund i rygsækken. Den øvelse krævede Walter 100 % så derfor var han nødt til at lave en selvhjælper post i form af dirregering. Det er ellers mod hans principper at bande søg og dirregering i samme trænings lektion, men denne dag var det nødvendigt.

Dagen bød også på vildt. Det var jeg jo noget nervøs over, men også spændt på.
Vi har jo baglænskæde trænet med vildt gennem lang til og i søndags fik vi et nyt lille trick fra Malene og Frederik Svendsen om at prøve "ballontricket" Et mund finmotortik øvelse, hvor hunden skal apporterer små vandballoner. Hvis der ikke bæres forsigtigt - ja så springer de. Bailey syntes det er herligt at apporterer balloner og der er kun gået hul på dem, hvis han taber dem, hvilket han også syntes er lidt mærkeligt.

Nå, men "søget" blev lagt ud og vi havde Thomas´s flinke tæve som makker. Det gik rigtig fint og der var ingen problemer. Hverken med en hund mere, selv om den var helt ukendt, og heller ikke med vildtet. Oven i købet var der "grimme grimme" krager i mellem.
De bliver hapset med lige så stor spontanitet som alt andet vildt.

I dirregringen var der kanin og krage og opgaverne blev løst fint.
Så blev det ikke til meget mere, da det både var temmelig vådt og efterhånden buldermørkt.
Bailey med krage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar