onsdag den 21. april 2010

Kongens kvarter med Chivas

Her til aften har jeg været i kongens kvarter og træne på åben klasse holdet.

Uha det var koldt, og blæsende men god træning.

Vi startede med diregering, som var lagt ud for os og vi skulle sende hundene, således at de arbejdede på tværs af hinanden. Det gik fint for Chivas, men opgaven var ikke helt gennemtænkt, da hundene skulle løber gennem tom fært, og at det var svært pladsmæssigt at sende en hund afsted imens den anden var på vej hjem.

Næste opgave var en firkant. Kasteren står i midten af en firkant og vi blev placeret ved hver pind. Så skal alle hunde side og kikke på at der kastes en markering. En hund sendes på den og man rykker en position. Så sendes den samme hund ud til samme sted fra sin nye position, men nu på en diregering. Man rykker rundt til alle har været igennem. En god øvelse, både til ro på post, fri ved fod og til markering og diregering.

Så var det tid til en tramp. Vi stille os op på linje, og der belv kastet dummyer bag os. Så gik vi frem og der blev kastet og skudt. Skytten udpejede hvem som skulle aportere. og så gik vi videre. En RIGTIG spændende opgave som Chivas løste flot, dog med lidt problemer, da den fuldte gammel fært op på markeringen.. Men han fik den da jeg kaldte ham hjem. Der skulle også sendes tilbge på de dummyer som tidligere var kastet over hovedet på os. Den opgave var der også styr på. DYGTIG HUND i dag.

Sidste opgve var en dobbel linje markering, hvor en af dem var på vand.

argg,,, pyldrede mig, ville ikke ret gerne sende Chivas på vand sådan en p..... kold aften (4 g). Vi har jo ikke for gode erfaringer med watertail. Udover det, såå.. hmm ja, vi bøvler jo med vandafleveringer STADIGVÆK.. SUK.. Så når vi nu skal til at have styr på den skide vandaflevering, så skal det foregå i varmt vejr og varm vand. Derfor valgte jeg at trække mig fra vandet og få en på land i stedet. Fornuftige Majbrit var også af samme mening med kulden og vand så hun tog den også på land. Det kunne begge vores hunde til U.G. De kan sku det der med markeringer, også selv om det er på linje og ca 50-70 m ude.

I mens vi stod i kulden og ventede på at alle kom igennem opgaven, så gik Jan Lorentzen op og kastede nogle tilbagesendinger på samme sted, hvor trampen havde foregået. Ca. 100 meter. Så sendte vi på dem på samme måde som opgave 1, men nu uden falsk færd på vej op og med plads til at krydse hinanden.

En rigtig god aften med gode opgaver og en toptunet Chivas som opførte sig eksemplarisk, hvilket er længe side at han har gjort ude i Kongens Kvater. HERLIGT.

Foresten er der nu kun 2 dage til Majbrit kan hente Fifty og 3 dage til vi skal vælge hvalp. IH hvor er vi spændte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar