torsdag den 23. september 2010

4 unghundetræning

Efter en lang gåtur med indlagte dirregeringer, et par markeringer både på land og på vand var vi klar til at køre til unghunde træning i DKK.

Bailey var tilpas træt men havde stadig masser af energi til lydighedsøvelserne. Det virker som om, at han efterhånden er ved at slappe af selv om der er masser af hunde omkring ham og han har nemmere ved at vente. Så fremover ved jeg at han lige skal have "gasset" godt af inden vi kører til træning.

Vi startede med "mavebøjninger". Det bestod af "dæk - sit" en masse gange i rap.
Hunden skal have bagdelen på samme sted og kun flytte forbenene op og ned.
Det var ikke helt nemt, men til sidst fik Bailey forstået hvad det var jeg ville have ham til.

Så gik vi en lille tur, hvor vi også skulle prøve at gå med hundene på højre side. PU HA det var svært. Hold da op, hvor er det allerede indgroet at man SKAL gå på Venstre side..

Næseprøve pinden skulle findes, og da jeg vidste at Bailey sandsynligvis ville skovle alle 3 i munden. Fik vi også trænet med diskriminering Der blev brugt en feta bøtte op mod pinden
og til sidst 2 pinde og feta bøtten. Det blev også tydeligt for mig, at Bailey bruger øjnene i stedet for næsen. Så vi fik lektier for.
Pinden skal findes i det høje græs, og skal trænes med diskriminering

Vi fik introduceret spring over et lille bitte spring. En sjov øvelse som kræver præcis klik, så det stilles også store krav til førens koncentration :O)

Der var også lineføring med god kontakt på trods af forstyrelser.
Til dette formål var "mikadohelvede" bane sat op. Det tvang os til at gå meget tæt hund mod hund igennem banen og så gjaldt det om at holde kontakt og kunne sige nej, således at hundene ikke hilste på hinanden.

Sidste grænseoverskridende øvelse var afbinding af hunden og forlad den ude af syne. (gå rundt om klubhuset) Lise ville stoppe de fører, hvis hunde som ville reagere. Men føreren måtte KUN stoppe med ryggen til - Ikke give hunden kontakt, så den ville få noget ud af sin reaktion. Bailey sad pænt og sagde ikke en lyd, så jeg blev ikke stoppet og kunne gå hele vejen. Når vi kom tilbage til hunden skulle vi ikke lave en "scene" ud af at vi havde været væk. Vi skulle blot tage vores hund og gå lidt væk og så kunne vi rose og snakke med den.

En dejlig aften i tørvejr og da tidspunktet var rykket til kl 18 kunne vi sørme også se hinanden og vores hunde. :O) Myggene kunne vi nu godt have været foruden.
NOTE: Husk myggespray næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar