tirsdag den 9. april 2013

Chivas til undersøgelse ved Peter Weis

I går drog jeg til Silkeborg med Chivas for at han kunne blive undersøgt af ortopæd specialisten Peter Weis på Virklund dyreklinik, for at høre hans mening om Chivas´s tilstand i forhold til hans halten on/off på forbenene.

Først skulle vi vandre henholdsvis i gang eller trav op og ned af gaden ved den hvide stribe på vejen, samt rundt på volte for at han kunne bedømme hans gang.
Han kunne tydeligt se at han ikke er rentgående. I en sit sad han også og aflastede på højre, og for ham så det ud som om han aflastede mest på højre også i bevægelse.

Inde på bordet lavede han bøjeprøver. Alt var fint i albuer og skulder i højre side og Chivas reagerede ikke på, hvad Peter udsatte ham for i den side. I venstre reagerede han ikke på albuen, men til gengæld hylede han da skulderen blev skubbet tilbage. Endnu engang i højre, hvor Peter oplyste at han faktisk kunne skubbe skulderen længere tilbage end i venstre, og der var stadig ingen reaktion. Tilbage i venstre og igen HYLEDE Chivas hjerteskærende op. Han stod længe på 3 ben og ville ikke sætte venstre pote i bordet og det efterlod INGEN TVIVL. Det er ikke mig som er pylret ! Chivas HAR ondt - rigtig ondt og gør alt hvad han kan for at bide det i sig.

På røngten kunne han se et par MEGET fine albuer i begge sider, et par MEGET fine hofter, men han så tydelige knogleforandringer i venstre skulder og også en lille i højre. Sandsynligheden for at der er noget i ledene (en ledmus) eller andet er til stede og kan ikke ses på røntgen billeder.

Hvis det er det, så kan Peter fixe ham, så han bliver så god som ny - men det kræver at han skal ind og diagnosticerer HVAD det er der forårsager smerten med en kikkert. Det er der nu bestilt tid til d. 1 maj, og finder han noget han kan fixe så laver han det med det samme. - VI KRYDSER FINGER.  

Den ændret adfærd han har haft længe er garanteret udtryk for smerte og frem for at blive aggressiv, så bliver han ked af det og trækker sig og vil helst bare være i fred.

Stakkels Chivas !

Behandlingen hos Christian har helt klart hjulpet men det er jo kun symptom behandling, så vi håber inderligt at Peter finder noget som han kan gøre noget ved så Chivas han få et smertefrit liv. Det har han ved gud fortjent.

1 kommentar:

  1. Hvor er det godt, at I er kommet til en specialist, som kan finde problemet!
    Jeg håber at han får fix'et Chivas, så der kan blive mange spændende jagter og et langt liv forude.

    SvarSlet